Jag är 51 år, gift i 15 år med min man Jörgen. Liksom många andra har vi träffat varandra genom vår stora passion, nämligen hundsporten och de tyska schäferhundarna.

 

 

Jag har varit medlem i Danska schäferhundklubben och Danska Kennelklubben i 30 år. Jag har arbetat med klubb och styrelse verksamhet i danska schäferhundklubben i många år. Jag har deltagit på utställningar och bruksprov under hela mitt “hundliv”.

Jag blev utbildad till domare i december 2005 och sedan dess har jag dömt många olika hundar i alla klasser. Det är genom mina domaruppdrag som jag hämtar energi. Jag spenderar nästan hela min fritid på hundträning och domaruppdrag.

Jag har deltagit i IPO3 DM flera gånger med min nuvarande hund samt tidigare hundar.

Under åren har jag dömt både SPH DM och IPO3 DM, Jag har också dömt många lokalprov.

Jag har dömt mästerskap i länder som Mexiko, Norge, Estland, Polen, Belgien, Finland, Sverige, England och Tjeckien. Den senaste var den största meriten eftersom det var FCI IPO3 VM, jag är den första kvinnliga domaren som har fått denna ära.

Här dömde jag grupp B.

Helgen 24-26 Maj 2019 är Schäferslaget. En tävling som arrangerats i många år och som jag har följt – men bara hemifrån. Jag känner flera danskar som varje år åker till tävlingen som både besökare och deltagare. Självklart är jag både glad och stolt över att bli inbjuden till att komma och döma detta mästerskap och ser fram emot några bra dagar på fältet.

Jag kommer att göra mitt bästa för att se till att vi alla får några bra dagar tillsammans. Jag ser fram emot att ta del av att detta arrangemang samt få se flera bra hundar under helgen.

Jag vill än en gång tacka Sk Stjärnborg för att ni har bjudit in mig till Sverige. Samtidigt vill jag tacka alla som har gjort denna händelse möjlig tack vare alla involverade och sponsorer.

Till slut vill jag önska alla deltagare stort lycka till.

Sportslig hälsning

Lene Carlson